Vanliga frågor och svar

Hur funkar det att anlita mig? Vad är möjligt och lämpligt och vad är mindre bra eller till och med omöjligt? Här får du svar på några vanliga frågor - undrar du över något annat så hör av dig!

Fråga: Varför heter företaget Korta Jobb?
Svar: "Korta Jobb" är titeln på en bok jag gav ut år 1995. Den handlar om ökningen av tidsbegränsade anställningar på arbetsmarknaden och ger tips till de som har en sådan anställning. Jag är fortfarande intresserad av frågor som rör den ökande flexibiliteten på svensk arbetsmarknad och dessutom kan man ju säga att jag själv erbjuder "Korta Jobb" i min konsultverksamhet. Så namnet har fått hänga med!

Fråga: Om jag inte riktigt vet vad jag behöver men ändå vill ha en förutsättningslös diskussion - vad kostar det?
Svar: Kontakta mig, ett första samtal kostar förstås ingenting.

Fråga: Vi är en ideell förening och vi har ont om pengar. Kan du göra ett gratisjobb för att vara bussig?
Svar: Vanligen kan jag inte arbeta gratis men jag gör en del pro bono-uppdrag så omöjligt är det inte. Vi kan väl prata om saken?

Fråga: Är du licensierad eller certifierad på några verktyg, tester eller liknande?
Svar: Nej. Men om du vill ha kontakt med till exempel en UGL-handledare eller någon som kan köra personlighetstester så förmedlar jag gärna en kontakt.

Fråga: Kan du tänka dig att resa till oss för ett kortare uppdrag?
Svar: Självklart gör jag det. Ni får ersätta resekostnaden men om möjligt åker jag alltid tåg 2:a klass så det blir inte så dyrt.

Fråga: Är det inte riskabelt att anlita dig? Du är ju ensamkonsult - vad händer om du av någon anledning inte kan genomföra ett inplanerat uppdrag?
Svar: Jag har ett stort nätverk med andra duktiga konsulter, om jag skulle få förhinder till exempel på grund av sjukdom eller någon annan akut händelse kommer jag att göra allt jag kan för att hitta en bra ersättare.